Our website has changed!

Please upgrade your account to take advantage of our new features.

It only takes a moment and you only have to do this once!

Upgrade Now No thanks, remind me next time

You have an unverified account!

Verify your existing account with us by clicking the link we sent
you in the confirmation email.

Don't worry if you lost the email. We can send you another one.

Resend verification email
No thanks, I can find my email

Please login

*
*
Sorry your details are incorrect.
Please try again.

forgot your password?
Not already registered?

Create new account
Stratford-on-Avon District Council
Welcome! Sign in or register

New look Stratford Leisure and Visitor Centre

Stratford Leisure and Visitor Centre Refurbishment

Stratford Visitor & Leisure Centre user engagement results

The results of Stratford-on-Avon District Council's user engagement exercise for the Stratford Visitor and Leisure Centre have been analysed with 4 to 1 in favour of the new scheme.

Whilst over half of the respondents were happy about the changes and agreed the leisure centre and swimming pool are in need of refurbishment, a number of changes have been made to the design and layout following the feedback received from the user consultation.

  • Refurbish and upgrade wet-side changing rooms - new lockers, toilets and showers.
  • Separate wet-side toilet facilities for male and female customers, instead of the original unisex toilet provision proposed.
  • Open plan shower area for quick turnaround during busy periods ie children's swimming lesson change over.
  • The Group Changing Rooms will be used as single sex changing outside of the school usage ie weekdays 7am - 9am & 4.30pm – 10.30pm, during the Warwickshire school holidays and at weekends.
  • Mixture of individual seats and benches will be installed on the poolside balcony, rather than all benches.
  • The deep water storage area has been removed.
  • The new dance and spin studios will have adequate air conditioning - in line with national guidelines.
  • Number of showers reduced in the steam and sauna area to accommodate a relaxation/seating area.
  • Door added to the steam and sauna, rather than open plan at the deep end of the swimming pool.
  • The District Council will consult with the Badminton Association to ensure that the new lighting scheme complies with the recreational lux standard.

The new climbing wall facility seems to be a much welcomed addition to the leisure centre, with 76% of respondents stating a positive preference.

One key aspect of the new scheme, the village changing facility, will remain giving the leisure centre greater flexibility to accommodate varying mixes of male and female users including family changing and changing for people with disabilities. The new facility will also allow staff of either sex to supervise, clean and maintain the area. The design allows for adequate privacy with plenty of personal space with adequately sized, good quality cubicles, but the Group Changing Rooms will be made available as single sex changing for those that don't want to use this facility during specific times.

The biggest users of the swimming pool are the local swimming clubs and this style of changing facility is preferred by the Amateur Swimming Association (ASA).

Cllr Lynda Organ, Technical Services Portfolio says: “The new facilities are aimed to give a degree of choice and offer a much improved modern environment. I would like to take this opportunity to thank all those people that took the time to fill in the questionnaire and give us their feedback. We have listened and looked carefully at all the responses and as a result have made a number of tweaks and improvements to the design based on what people have said."

Results of the User Engagement - You said we did!

Results Document

Floor Plan Document